- 200 g marinerad tofu eller marinerad chili tofu för extra sting
- 200 g grön sparris
- 2 st morötter (fint strimlade)
- 3 st purjolökar (fint strimlade)
- 2 st avocado i tunna klyftor
- 1 kruka färsk mynta (grovt hackad)
- 1 paket (cirka 300 g) färska ärtskott eller böngroddar
- ca 10-15 rispapper
- Rapsolja
- Salt
- Valfri dipsås (rek. sojasås, hoisinsås eller teriyakisås)
- Skär den marinerade tofun och sparris i stavar. Grilla eller stek tofun och saltade sparris i rapsolja med låg värme tills de får gyllenegul färg.
- Skala och skär morötter, purjolökar och avokado i fina strimlor eller i tunna skivor. Grovhacka myntan och förbered ärtskott/böngroddar.
- Sätt fram en stor skål med ljummet vatten. Doppa rispappret i vattnet i 10-15 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på tallriken och lägg på grönsakerna och tofun. Vik ihop vårrullen och servera med valfri dipsås. Voila!
Receptinspiration och bild från The Bojon Gourmet.
Leave a Comment